OVER ONS

Ons verhaal…

Het eerste zaadje van RiceMeUp werd zo`n tien jaar geleden geplant in het gezellige Franse stadje Rennes. Een onbezonnen Antwerpse en Perzische twintiger – Annemie en Babak – beiden op zoek naar avontuur, ontmoetten elkaar in de keuken in één van de vele studentenhuizen. Al snel werd duidelijk dat ze een gezamenlijke liefde voor lekker eten en koken hadden. Maar… op het moment dat Annemie een plastic zakje gevuld met rijst in kokend water gooide, was Babak compleet in shock. Een plastic zakje koken, met daarin rijst?!

Babak deelde zijn geheimen uit de Perzische keuken om rijst op een veel lekkerdere manier te bereiden. De rijstkoker werd bovengehaald en hij maakte Annemie vertrouwd met `tahdig`: de lekkere knapperige rijstlaag die ontstaat aan de bodem van de pot. Annemie was verkocht! Er werd geëxperimenteerd met allerlei rijstgerechten en rijst werd voor hen beiden een onmisbaar onderdeel in de keuken. Zo`n twee jaar geleden groeide geleidelijk het idee om hun liefde voor rijst met anderen te delen, en zo ontstond RiceMeUp!

Onze missie

Zoals de naam RiceMeUp laat uitschijnen, is het onze missie om het imago van rijst naar een hoger niveau te tillen. Want naast aardappelen en pasta, is rijst een cool alternatief! Het is te vinden in alle kleuren, vormen en smaken en de manieren om het lekker te bereiden zijn eindeloos. Dit willen we met jou delen! Ons uitgebreid (bio-) rijstassortiment en receptboxen laten je het ware potentieel dat elke type rijst biedt ontdekken. Enkel rijst met de beste smaak, aroma en uitzicht komen terecht in onze verpakkingen en elke rijstsoort is afkomstig van de regio met de beste natuurlijke omstandigheden om deze te telen. En dat is niet alles! Bij RiceMeUp dragen we zorg voor mens en natuur. We vinden het belangrijk om met rechtstreekse handelsroutes te werken waar mogelijk en met behulp van de allernieuwste technologieën ontwikkelden we een 100% composteerbare rijstverpakking.