Deze vegetarische/ vegan poké bowl is een ideaal gerecht
tijdens warm weer en een echt smaakbommetje! De sushirijst en geroosterde kikkererwten
met aubergine kan je `s morgens of de avond ervoor al bereiden om tijd uit te
sparen en zo weinig mogelijk extra warmte in huis te verspreiden. Bewaar de
sushirijst echter niet (te lang) in de ijskast, want daardoor verhardt deze. Zowel
met koude als warm geserveerde rijst is deze poké bowl een gerechtje om vingers
van af te likken! Enjoy!
2 teentje look (voor bij kikkererwten), 1 teentje look (dressing)
Zout, peper en kruiden naar keuze (bijv. selderiezout, chillivlokken, paprikapoeder)
Sojasaus
Agavesiroop of lopende honing
Bereiding
Spoel de sushirijst kort. Voeg per 1 kop rijst
1,5 kop water toe met zout en wat plantaardige olie en laat circa 20 minuten
koken.
Spoel de kikkererwten en snij de aubergine. Doe
alles samen in een pot, en meng dit met olijfolie, twee teentjes geperste
knoflook, peper, zout en kruiden naar keuze. Laat dit alles roosteren (10-15 minuten
crisp optie of 15 minuten in de oven op 220 graden).
Snij de rauwe groenten. Voor de komkommer verwijder
je best de zaadlijsten.
Dressing: pers de look en gember en voeg sojasaus
en agavesiroop toe naar smaak.
Verdeel de rijst over twee kommen. Voeg de geroosterde
kikkererwten met aubergine toe aan het midden en verdeel de rauwe
groenten over de rest van de kommen. Verdeel de sesamzaadjes over alle ingrediënten
en serveer met de dressing naar wens in een apart kommetje. Smakelijk!