Deze vegetarische/ vegan poké bowl is een ideaal gerecht tijdens warm weer en een echt smaakbommetje! De sushirijst en geroosterde kikkererwten met aubergine kan je `s morgens of de avond ervoor al bereiden om tijd uit te sparen en zo weinig mogelijk extra warmte in huis te verspreiden. Bewaar de sushirijst echter niet (te lang) in de ijskast, want daardoor verhardt deze. Zowel met koude als warm geserveerde rijst is deze poké bowl een gerechtje om vingers van af te likken! Enjoy!
Rated 5 stars by 1 users
2
30 minuten
Sushirijst 200 g
Blikje kikkererwten (200g)
1 aubergine
6 radijzen
150g edamame boontjes
1/3 komkommer
1 wortel
Halve stengel selder
Zwart sesamzaad
Olijfolie
2 teentje look (voor bij kikkererwten), 1 teentje look (dressing)
Zout, peper en kruiden naar keuze (bijv. selderiezout, chillivlokken, paprikapoeder)
Sojasaus
Agavesiroop of lopende honing
Spoel de sushirijst kort. Voeg per 1 kop rijst 1,5 kop water toe met zout en wat plantaardige olie en laat circa 20 minuten koken.
Spoel de kikkererwten en snij de aubergine. Doe alles samen in een pot, en meng dit met olijfolie, twee teentjes geperste knoflook, peper, zout en kruiden naar keuze. Laat dit alles roosteren (10-15 minuten crisp optie of 15 minuten in de oven op 220 graden).
Snij de rauwe groenten. Voor de komkommer verwijder je best de zaadlijsten.
Dressing: pers de look en gember en voeg sojasaus en agavesiroop toe naar smaak.
Verdeel de rijst over twee kommen. Voeg de geroosterde kikkererwten met aubergine toe aan het midden en verdeel de rauwe groenten over de rest van de kommen. Verdeel de sesamzaadjes over alle ingrediënten en serveer met de dressing naar wens in een apart kommetje. Smakelijk!