Rijstpap-saffraan

Rijstpap met gekarameliseerde peren en hazelnoot

Rijstpap met gekarameliseerde peren en hazelnoot

Rijstpap, oftewel rijstepap … een heerlijke klassieker! Lekker als dessert, gezond tussendoortje of ontbijt. Bovendien is rijstpap ideaal om op voorhand te bereiden als je een drukke week tegemoet gaat of bezoek verwacht (meal prepping). Maar hoe maak je rijstpap? En welke rijst voor rijstpap gebruik je best? Voor het maken van rijstpap heb je rijstkorrels nodig die veel vocht absorberen tijdens het koken, zoals onze BIO arborio dessertrijst. Dit zal ervoor zorgen dat je perfecte zachte en smeuïge rijstpap krijgt. Om je rijstpap een tikkeltje luxueuzer te maken kan je saffraan of een vanillestokje toevoegen. Je kan ook variëren met verschillende toppings van fruit en noten, zoals dit rijstpap recept met gekarameliseerde peren en hazelnoten.

star