Welke rijst past nu het best bij visgerechten? Volkoren rijstsoorten zoals zwarte rijst, rode rijst of natuurrijst passen hier erg goed bij. Maar ook witte rijstsoorten zoals basmati rijst en Perzische rijst zijn een aanrader als je deze mengt met verse kruiden zoals dille. Dit geeft je visgerecht een heerlijke smaaktwist. Laat je verrassen door dit heerlijke rijstgerecht met dille, zalm uit de oven en groene asperges. Een snel en gezond gerecht om ten volle van te genieten!
Was de bamati rijst. Voeg per 1 kop basmati
rijst 2 koppen water (zie verpakking) toe aan de rijstkoker of kookpot samen
met zout en een scheutje olijfolie. Laat de rijst 15-20 min koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de verse dille fijn en pers de look. Voeg deze
gehakte kruiden toe aan de rijst terwijl deze kookt.
Was de zalm en plaats in een ovenbestendige pan
of schotel. Kruid af met peper en zout en eventueel andere viskruiden. Voeg wat
olijfolie en vers citroensap toe. Zet 20 à 25 minuten in de oven op 200 graden
tot de zalm mooi gaar is.
Was de asperges en snij het onderste deel eraf (ongeveer
3 cm). Gril een vijftal minuten in een hete pan met wat olijfolie tot deze gaar
zijn. Kruid af met zout en peper.
Serveer de rijst, met de zalm en asperges en
garneer met een schijfje citroen. Smakelijk!