Dit snel en gemakkelijk gerecht met rijst zet
je in een wip op tafel en is bovendien erg voedzaam. Je kan de linzen curry
samen met de zoete aardappel, cherry tomaten en spinazie in één pan klaarmaken.
Je hebt er dus ook nog eens weinig afwas aan. Wat wil je nog meer dan zo`n
lekker, snel en gezond eenpansgerecht?! Ready, set, go!
Was de
jasmijnrijst. Voeg per 1 kop rijst, 1,5 kop water toe aan de rijstkoker of
kookpot samen met zout en een scheutje olijfolie. Laat de rijst 15-20 min
koken.
Snij
de ui fijn, schil de zoete aardappels en snij in partjes. Laat dit samen even aanstoven
in de pan samen met 1el rode currypasta.
Voeg de
(gewassen) rode linzen toe aan de pan met gekookt water zodat alles net onder
water staat en laat koken.
Na tien
minuten voeg je de spinazie, cherrytomaten, en kokosmelk toe aan de pan en
kruid je bij met zout, peper en kurkuma. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten
koken tot alles gaar is.
Serveer
met de aromatische jasmijn rijst en voeg optioneel nog wat chili vlokken toe
als topping.