
Sushi Maki Rolls Recept
Sushi Maki Rolls Recept
Zelf sushi maken?! Het lijkt moeilijk, maar eigenlijk is het super gemakkelijk en leuk om zelf sushi te maken! En of je nu van vis, vlees of vegetarisch houdt: alles kan! Wel is het belangrijk om de juiste rijst voor sushi te gebruiken. Je hebt namelijk speciale sushi rijst nodig. Deze bevat een hoger zetmeelgehalte waardoor de rijst goed aan elkaar blijft kleven. Dit houdt ook de ingrediënten in de sushirol goed bij elkaar. Klaar om jouw favoriete sushi te rollen?
Maki Sushi Rolls Recept
Rated 5 stars by 3 users
Porties
4
Kooktijd
50 minuten

Ingrediënten
-
600g sushi rijst
-
Japans sushi azijn poeder (2 eetlepels)
-
Nori zeewier (4 - 5 vellen)
-
Verse ingrediënten naar keuze: populaire ingrediënten zijn tonijn, avocado, komkommer, zalm en mayonnaise
-
Sojasaus
-
Zwarte sesamzaadjes (optioneel)
-
Wasabi en/of gember pickles (optioneel)
Bereiding
Was de sushi rijst even onder water; niet te lang zodat er voldoende zetmeel overblijft voor kleverige rijst.
Kook de rijst: Giet 1,5 kop water per 1 kop rijst in een kookpot met deksel. Zet op het vuur en breng aan de kook. Eens de rijst kookt zet je het vuur zacht en laat je deze circa 15 minuten verder stomen met het deksel op de pot.
Terwijl de rijst afkoelt, voeg je per 600 g rijst 2 eetlepels Japans sushi azijnpoeder toe en meng je dit goed. Het sushi azijnpoeder zal zorgen voor een perfecte sushi basis zonder dat je sushi rijst te vochtig wordt. Sushi like a pro verzekerd!
Leg een blaadje Nori op de bamboe rolmat. Bedek de Nori 2/3 (boven- en onderkant niet) met een laag afgekoelde rijst van ongeveer 1 cm. Druk aan en bestrooi met sesamzaadjes (optioneel).
Voeg jouw favoriete ingrediënten toe bovenop de rijst in het midden op één lijn. Populaire ingrediënten zijn tonijn, avocado, komkommer, zalm en mayonnaise. Bevochtig de open stukken nori (plakrand).
Tijd om te rollen! Rol de gevulde nori op met behulp van de bamboo rolmat en snij de sushirol in stukken met een scherp mes.
Meshiagare! Serveer met sojasaus, gember pickles en wasabi.