Geroosterde butternut met wilde rijst-basmati mix en pesto
Geroosterde butternut met wilde rijst-basmati mix en pesto
Soms heb je van die gerechten die er super origineel en indrukwekkend uitzien, terwijl je er amper werk mee hebt! Sounds like heaven, right? Dit gerecht is er zo één van. Terwijl de oven en rijstkoker hun werk doen, kan jij rustig in de zetel genieten van jouw huis dat zich vult met heerlijke herfstgeuren. De butternut is vrij vullend en daarom ideaal met een luchtige wilde rijst-basmati vulling waar je ook een `bite` aan hebt. De pesto, pijnboompitjes en feta maken dit rijstgerecht met pompoen compleet.
Geroosterde butternut met wilde rijst-basmati mix en pesto
Snij
de butternut in twee helften en verwijder de pitten. Wrijf de snijvlakken in
met olijfolie, geperste knofook, peper, zout en chillivlokken. Leg de twee helften met het snijvlak op de ovenplaat. Afhankelijk van
de grootte, rooster je deze gaar in 40-60 min.
Laat
ondertussen de wilde-rijst basmati mix koken in een kookpot of rijstkoker.
Gebruik voor deze rijst 2 koppen water per 1 kop rijst en voeg wat zout en
plantaardige olie toe.
2.
Wanneer
de rijst gaar is, mix je er de pesto onder.
Vul de
geroosterde pompoen met de rijstvulling en bestrooi met feta, geroosterde
pijnboompitten en eventueel wat verse basilicum voor een frisse toets.