RiceMeUp in HLN

RiceMeUp in HLN

RiceMeUp in HLN

Toen Babak Khazaeli (33) zijn kersverse vriendin Annemie Struyf (29) - niet díe Annemie Struyf - net leerde kennen was hij in shock dat ze rijst kookte in een plastic zakje. Jaren later lanceert het Antwerps koppel de webshop ‘RiceMeUp’ om rijst weer hip te maken. “Van de klassieke basmati tot Perzichse smoky- en zwarte biorijst en alles wat goed oogt en lekker ruikt.”

Buitenlands avontuur

Tien jaar geleden botste Babak opeens op de Antwerpse Annemie Struyf (29), allebei op zoek naar avontuur in Frankrijk. Ze ontmoetten elkaar in de keuken van één van de vele studentenhuizen en hun gezamenlijke liefde voor lekker eten breidde al snel uit naar liefde tout court. Toen Annemie rijst in een plastic zakje kookte voor de neus van Babak, was die in shock. Heiligschennis, volgens Babak. Al snel deelde Babak zijn geheimen uit de Perzische keuken om rijst op een veel lekkerdere manier te bereiden. Samen gingen ze aan het experimenteren met allerlei rijstgerechten en het gewas werd voor beiden een onmisbaar onderdeel in de keuken.

“We vinden het jammer dat rijst hier in België nog vaak een saai imago heeft”, zegt Annemie. “Terwijl er oneindig veel verschillende rijstsoorten bestaan en oneindig veel manieren om het lekker te bereiden. Zo ontstond stilaan het idee om onze liefde voor rijst met anderen te delen, met de webshop RiceMeUp als resultaat.”

 

100% composteerbaar

Babak en Annemie besteden erg veel aandacht aan de kwaliteit van de rijst. “Elke rijstsoort bij RiceMeUp is afkomstig van zijn authentieke oorsprong met de beste weersomstandigheden om ze te telen”, klinkt het. “We selecteren elke soort op aroma, korrelgrootte en vermenging met gebroken rijst die de kwaliteit ervan teniet doet. Daarna staken we de rijst in een nieuw kleedje met een sexy en moderne verpakking die volledig composteerbaar is.

“Rijst is vochtopnemend en moet verpakt worden met een vocht- en zuurstofbarrière om de kwaliteit op zijn beste te houden”, legt Annemie uit. “De meerderheid is dus uit plastic gemaakt vanwege de lage kosten, maar wij vonden een duurzamer alternatief erg belangrijk. We zijn erg trots dat we als start-up een verpakking hebben gevonden die honderd percent composteerbaar is.